Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g fuža (ili sl. tjestenine)
- 3 tikvice, narezane na kolutiće
- 4 fete pršuta, sitno sjeckanog
- 1 manji luk
- 150 g mlade koprive
- 250 g mascarponea
- 3 režnja češnjaka
- 2 jušne žlice parmezana, fino ribanog
- nekoliko listova medvjeđeg luka, sitno nasjeckanog za posipanje
Priprema
1. korak
Koprivu pofurite kipućom vodom, a zatim sitno narežite luk i češnjak propirjajte na malo maslinova ulja, zatim dodajte pršut, a nakon nekoliko minuta tikvice. Kad tikvice malo omekšaju, umiješajte koprivu, posolite, popaprite i umiješajte mascarpone. Miješajte na laganoj vatri nekoliko minuta.
2. korak
Tjesteninu skuhajte prema uputama proizvođača te kad je kuhana, ulijte oko 1 dcl tekućine u umak s mascarponeom i povrćem, a zatim umiješajte procijeđenu tjesteninu. Miješajte oko 1 minute na laganoj vatri. Tjesteninu posipajte parmezanom i sitno sjeckanim medvjeđim lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....