Fuži s kozicama i čimulom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g fuža
  • 600 g kozica
  • 350 g čimule
  • 80 g maslinova ulja
  • 2 g soli
  • 80 ml bijelog vina
  • 200 ml temeljca
  • 1 češnjak
  • 100 g maslaca

Priprema

1. korak

Čimulu očistiti od korijena i kratko blanširati u vreloj vodi te ohladiti da zadrži boju. Kozice očistiti od ljuske.

2. korak

U zagrijanoj tavi prepržiti očišćene kozice na maslinovom ulju. Smanjiti plamen, dodati češnjak i paziti da ne potamni,pa podliti vinom, pustiti da vino iskuha te zaliti s malo temeljca. Kad prokuha, staviti prethodno skuhane fuže, a zatim i čimulu. Po potrebi začiniti i povezati sve maslacem.

Recept restauranta Vinodol, Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 09:35