Trebat će vam:
ZA MARCIPAN:
300 g oguljenih badema (može i neoguljenih)
135 g datulja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 prstohvat soli
ZA NAMAZ OD BRUSNICA:
200 g suhih brusnica bez šećera (ili zaslađene jabučnim sokom)
100 g malina
2 žlice agava sirupa
1 žlica ulja od kokosa
ZA KREMU OD LIMUNA:
180 g indijskih oraščića
120 ml mlijeka od kokosa
60 ml kokosova ulja
60 ml javorova sirupa
30 ml soka od limuna
1/2 žličice ribane limunove korice
1 žličica ekstrakta vanilije
1/2 žličice soli
Priprema:
Sve sastojke za marcipan miksajte u sjeckalici do glatke smjese. Polovicu utisnite u posudu 20x20 cm i stavite u zamrzivač. Drugu polovicu smjese ostavite na sobnoj temperaturi. Sve sastojke za namaz od brusnica blendajte u blenderu tako da ostanu vidljivi komadići voća. Polovicu namaza premažite po marcipanu i vratite u zamrzivač. Drugu polovicu ostavite na sobnoj temperaturi. U jaki blender najprije stavite sve tekuće sastojke za kremu od limuna pa dodajte suhe te blendajte do glatke kreme. Polovicu kreme prelijte preko brusnica i vratite u zamrzivač. Između dva papira za pečenje razvaljajte preostali marcipan na veličinu i oblik posude pa pažljivo stavite na kremu od limuna. Zatim premažite ostatkom namaza od brusnica i prelijte ostatkom kreme od limuna. Ostavite u zamrzivaču na par sati, najbolje preko noći. (Ovaj kolač jako brzo omekša na sobnoj temperaturi te ga je potrebno držati na hladnom, najbolje u zamrzivaču sve do posluživanja).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....