Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 male grdobine
- 2 komada ugora ili neke druge ribe od kamena
- 2 pišmolja
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 pšenično pivo
- 1 luk
- 200 g graška
- 1 žličica Wasabi praha
- malo maslaca
- 2 jaja
Priprema
1. korak
Ribu očistimo i odrežemo glave, a ugora narežemo na šnite. Posolimo, popaprimo i uvaljamo u brašno. Kukuruzno brašno lagano posolimo, ubacimo 2 žumanjka i zalijemo pšeničnom pivom da dobijemo gustu smjesu kao za palačinke. Bjelanjke istučemo u snijeg i dodamo smjesi. Ribu provučemo kroz smjesu i pržimo u dubokom ulju.
2. korak
Luk narežemo na kockice i glaziramo na maslacu. Dodamo grašak i zalijemo ribljim temeljcem ili vodom. Kratko kuhamo, izblendamo štapnim mikserom, dodamo Wasabi prah i kockicu hladnog maslaca. Pire protisnemo kroz fino cjedilo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....