Za maslac s vinom trebat će vam:
100 ml crnog vina
1 žuti luk
125 g maslaca
krupno mljeveni papar
Priprema:
Usitnite luk i stavite u tavu s crnim vinom. Pustite da se pirja dok vino praktički potpuno ne ispari. Stavite sa strane da se ohlade. U multipraktik stavite omekšali maslac i papar, dodajte luk u vinu i usitnjavajte dok se ne poveže. Na stol stavite papir za pečenje i presavijte ga napola. Na donju polovicu istresite smjesu od maslaca pa preko nje prebacite gornju polovicu papira za pečenje. Rukom, bocom ili valjkom izravnajte smjesu između dva komada papira pa tako stavite u zamrzivač da se smrzne. Kada očvrsne, izvadite van, pustite minutu ili dvije da se malo opusti, pa režite nožem na prutiće i svaki zamotajte u papir za zamatanje sendviča. Tako individualno pakirane možete poklanjati, poslužiti uz prepečeni kruh ili ubaciti u tavu tijekom kuhanja.
Izvrsne kombinacija okusa:
Maslac, peršinov list i sok pola limuna
Maslac, usitnjene brusnice, kremasti slani sir
Maslac, kajenski papar, usitnjene ljute papričice kratko popržene na luku
Maslac, talijanska začinska mješavina
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....