Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g slanutka
- 40 g paprike
- 40 g mrkve
- 40 g luka
- 40 g češnjaka
- 40 g tikvica
- 20 g curry praha
- sol, papar
- 1 jaje
- krušne mrvice po potrebi
- 400 g pasternjaka
- 2 dcl mlijeka
- 300 g cikle
- 100 g gorgonzole
- 20 g svježeg bosiljka
Priprema
1. korak
Slanutak koji smo dan ranije namočili u hladnoj vodi procijedimo,izmiksamo u
multipraktiku na što sitnije. Povrće (paprika,mrkva,luk, češnjak, tikvica) narežemo na sitne kockice, veličine zrna sezama.
2. korak
Pomiješamo sa slanutkom,dodamo jaje, sol, papar i curry te krušne mrvice po
potrebi da smjesu možemo što lakše oblikovati u polpete. Pržiti u dubokom ulju
do zlatnožute boje.
3. korak
Pasternjak oguliti, narezati na sitno i skuhati u mlijeku. Dobro izmiksati štapnim mikserom i po potrebi dodati maslaca da bude što kremastije.
4. korak
Ciklu skuhati, oguliti i narezati. Na ciklu staviti gorgonzolu i kratko ubaciti u pećnicu da se otopi i lagano zapeče gorgonzola
5. korak
Maslinovo ulje i bosiljak izmiksati štapnim mikserom te dodati grubo rezane orahe.
Recept pripremio Srđan Aranjoš, Rougemarin Bistro
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....