Nakon sushija, iduće jelo koje povezujemo s japanom svakako je jušni ramen. Ramen se sastoji od pet komponenti - tu su tare ili baza, temeljac, rezanci, dodaci i aromatizirano ulje. A jedno od najpoznatijih dodataka svakako je u soji marinirano jaje kremaste sredine, koje raspolovljeno stiže pred gosta u zdjeli vruće juhe.
Tatjana Švonja, vlasnica azijskog restorana All Saints powered by it makes sushi u zagrebačkoj Tkalčićevoj, koja u zagrebačkom Centru za kulturu prehrane provodi veoma tražene radionice pripreme ramena, otkrila nam je svoj recept za pripremu mariniranih jaja, koje s lakoćom možete pripremiti i kod kuće.
Recept za 8 mariniranih jaja:
8 jaja
ocat
200 ml soja sosa
100 ml vode
½ žličice šećera
1 mladi luk (nasjeckan)
malo čilija (svježeg ili pahuljica)
tostirani sezam
Jaja skuhajte tako da u lonac stavite žlicu octa i pustite da zakipi. Na dnu svakog jajeta probušite malu rupu koja će omogućiti da zračni džep unutar jajeta ostane na dnu kako biste dobili lijepo kuhano jaje. Kada voda prokuha, ubacite jaja i kuhajte ovisno o veličini. Za M jaja trebat će vam sedam minuta. Kada su gotova, prebacite ih u ledenu kupelj. Ogulite ih. Od svih drugih sastojaka napravite marinadu i prelijte je preko kuhanih jaja. Pustite da tako stoje najmanje jedan sat ili preko noći. Prerežite na pola i poslužite u ramenu.
Ne propustite! Ovaj i druge odlične recepte potražite u aktualnom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....