Trebat će vam:
4 patlidžana krupna sol maslinovo ulje 1 konzerva pelata žličica smeđeg šećera sol 4 režnja češnjaka, naribana 1 žličica mljevene papričice pola žličice ljute tucane papričice pola žličice svježe mljevenog kumina 3 žlice limunovog soka 50 g pinjola 1 grančica svježeg bosiljka |
Priprema:
Odrežite vrh i dno patlidžana, a s guljačem za povrće, nekoliko okomitih traka kože ogulite, a nekoliko ostavite. Narežite tako oguljene patlidžane na kolutove debele oko 1 cm. Namočite zatim patlidžane u hladnu slanu vodu (2 žlice krupne soli na litru vode) i ostavite najmanje pola sata, kako bi patlidžani pustili gorke sokove. Isperite ih i dobro osušite. Zagrijte par milimetara maslinovog ulja na tavi i ispržite patlidžane dok nisu zlatni s obje strane, te ih pustite da se ocijede na kuhinjskom papiru. Na još malo maslinovog ulja, pirjajte pelate sa malo šećera i soli oko pet minuta, a zatim dodajte patlidžane, češnjak, papričice i kumin. Nastavite pirjati, mješajući, dok sva tekućina ne ispari. Dodajte limunov sok i eventalno još malo soli i ostavite da se ohladi. Kad se ohladila, protisnite smjesu kroz mašinu za mljevenje mesa. Na suhoj tavi, tostirajte pinjole dok nisu zlatne boje i zajedno sa listićima svježeg bosiljka, umiješajte ih u samljevene patlidžane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....