JEDNOSTAVNO, A FINO

Dva brzopotezna sočna biskvit kolača s mandarinom, stignete ih umutiti i nakon nedjeljnog ručka

Ako vas iz posude za voće već neko vrijeme gledaju mandarine ili ako ste ovog vikend u obilasku tržnice pretjerali s količinama, za vas imamo dvije baš dobre ideje

Sezonu mandarina jedva smo dočekali iz dva razloga. Prvi je zato što nadmašuju svaku drugu grickalicu ili slatkiš kada se navečer zavalimo na kauč ispred televizora, a drugi su sočni biskvit kolači u koje ih ubacujemo kada se vikendom ili usred radnog tjedna zaželimo slatkog. Upravo ova dva, recepte za koje vam ostavljamo u nastavku, idealni su za pripremu nakon nedjeljnog (ili svakog drugog) ručka.

image
Lucija Ocko/Cropix

Smjesa je brzo gotova, a na kraju je dovoljno samo sve ubaciti u pećnicu, strpljivo pričekati da poprimi boju pa poslužiti još toplo. U slučaju da ste još uvijek u ljetnom raspoloženju, toplom biskvitu možete dodati i kuglicu sladoleda, a dobra opcija bit će i žlica tučenog vrhnja, aromatiziranog mascarpone ili drugog sira po želji. I u manje od sat vremena slastica koju će vrlo vjerojatno svi nahvaliti već je gotova. Recepte potražite u nastavku.

PREOKRENUTE TORTICE S MANDARINOM

Najbolja stvar kod ovih tortica, za koje vam ne treba ništa drugo već običan kalup za muffine, jest to da, kada se preokrenu, gornji dio pečenjem poprimi tanku koricu i postane hrskav, a donji se lagano karamelizira. Aroma timijana samo je dodatan plus (koji možete preskočiti ako vam nije pri ruci, ali toplo savjetujemo da isprobate i ovu varijantu), a super je i to što je cijeli desert gotov u 40-ak minuta. Idealno za lijenu jesensku nedjelju!

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Lidija Lončarić/

KOLAČ IZ KALUPA ZA KRUH

I u ovom smo kolaču spojili mandarinu i tonku, jer zašto mijenjati nešto što tako dobro funkcionira, ali u nedostatku ovog aromatičnog dodatka, uvijek možete koristiti samo vaniliju ili drugi začin po želji. Baš kao i tortice, cijela stvar je prilično jednostavna i brzinski gotova pa, dok je ovaj sočan biskvit u pećnici, vi možete skuhati kavu ili čaj, pospremiti suđe i brže nego što ste mislili uživati u sočnom kolaču.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Neja Markicevic/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 12:44