Volimo dobar čokoladni kolač, a posebno su nam dragi oni priprema kojih ne oduzima previše vremena. Upravo je takav i sočan biskvit s jednostavnom kremom od čokolade i slatkog vrhnja koji dodatno možete obogatiti sokom od nara, a po vrhu, kako bi izgledao još primamljivije, posipati i sjemenke nara.
U slučaju da pri ruci nemate nar, dobra ideja bit će i narančin sok, koji se također odlično slaže s čokoladom. Također, dobra opcija bit će i dodatak malo alkohola po želji, primjerice ruma ili amaretta. Kolač možete poslužiti i uz kuglicu sladoleda ili tučenog slatkog vrhnja koje ste aromatizirali vanilijom, cimetom ili drugim, toplijim začinima. Recept potražite u nastavku.
U slučaju da ste ipak više raspoloženi za sočan biskvit s jabukom, njemački biskvit kolač bit će više nego odličan odabir. Toliko je jednostavan da ga napraviti mogu i totalni početnici u kuhinji, a riječ je zapravo o spoju aromatičnog biskvita i svježih jabuka uz koje će vam trebati samo još nekoliko bazičnih namirnica. Originalni naziv ove poslastice je versunkener apfelkuchen i Nijemci ga jednostavno obožavaju pa, ako ga još uvijek niste isprobali, svakako mu dajte priliku. Neće vas razočarati. Recept Slavice Šagolj donosimo u nastavku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....