POVRĆE KOJE SE VOLI

Donosimo Nastasjin recept za krem juhu od tikvica i graška

Zagreb, 020720.
Zdrave juhe za djecu Nastasja Petric.
 Berislava Picek/Cropix/Cropix

1 srednji luk srebrenac
2 režnja češnjaka
1 šalica graška
1 veća tikvica
stručak bosiljka
1 l temeljca
1 žlica mascarponea
malo maslinova ulja
sol i papar

image
Zagreb, 020720.
Zdrave juhe za djecu Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek/Cropix/Cropix


Na maslinovu ulju na laganoj vatri prodinstajte nasjeckani luk. Zatim dodajte protisnuti češnjak, na njega grašak i dinstajte pet minuta. Dodajte opranu narezanu tikvicu, posolite i popaprite, zalijte temeljcem i kuhajte oko 15 minuta nakon što zavrije. Prebacite sastojke u blender, dodajte mascarpone i bosiljak, pa sve skupa izblendajte. Po potrebi dodajte temeljca ako je juha pregusta za vaš ukus. Poslužite sa skuhanim graškom i malo feta sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 10:24