PROBAJ OVO

Dok čekamo sezonu marelica i šljiva, radimo slasne knedle s jagodama, evo kako

 Johann Mueller/
Napravite tijesto za knedle, napunite ga komadićima jagode i džemom pa sve zajedno uvaljajte u mrvice i maslac

Trebat će vam:

500 g skuhanog krumpira

200 g oštrog brašna

50 g maslaca za tijesto

1 jaje

sol

250 g jagoda

džem od jagode

100 g maslaca

100 g krušnih mrvica

Priprema:

Krumpir najprije skuhajte u kori, ogulite i propasirajte. Dodajte 50 g maslaca, a kada se krumpir ohladi, i jaje, brašno i malo soli. Zamijesite tijesto i napravite jednake kuglice. Svaku kuglicu u ruci raširite i u nju stavite pola jagode (u komadićima ili cijelu) i malo džema od jagode. Zatvorite i kuhajte knedle u vreloj vodi oko 15 minuta. Za to vrijeme u tavi otopite maslac, dodajte krušne mrvice i iz vode direktno prebacite knedle u tavu. Protresite, kratko zapecite i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:35