Trebat će vam:
400 g gljiva po želji (shiitake, šampinjoni, bukovače…)
1 žlica sezamova ulja
1 žlica umaka od soje
100 g tofua
2-3 žlice maslaca
orašasti plodovi po želji
kriške raženog kruha
šaka svježe rukole
Priprema:
Na suhoj tavi kratko tostirajte orašaste plodove pa stavite sa strane. Zagrijte u tavi sezamovo ulje i u njega ubacite usitnjene gljive i na listiće narezan tofu. Pržite gljive i tofu uz dodatak malo umaka od soje dok se kratko ne zapeku pa izvadite sa strane. Komade raženog kruha premažite maslacem pa u istoj tavi u kojoj su se pekle gljive kratko zapecite. Na kruh slažite rukolu i gljive te posipajte tostiranim orašastim plodovima. Poslužite uz svježu salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....