HRSKAVO I SLASNO

Dok čekamo prave, sočne ljetne rajčice, radimo ove predobre bruschette s gljivama

 Edalin/Getty Images/istockphoto
Priprema vam neće oduzeti previše vremena, a poslužiti ih možete za raskošniji doručak, brzi ručak ili jednostavnu večeru

Trebat će vam:

400 g gljiva po želji (shiitake, šampinjoni, bukovače…)

1 žlica sezamova ulja

1 žlica umaka od soje

100 g tofua

2-3 žlice maslaca

orašasti plodovi po želji

kriške raženog kruha

šaka svježe rukole

Priprema:

Na suhoj tavi kratko tostirajte orašaste plodove pa stavite sa strane. Zagrijte u tavi sezamovo ulje i u njega ubacite usitnjene gljive i na listiće narezan tofu. Pržite gljive i tofu uz dodatak malo umaka od soje dok se kratko ne zapeku pa izvadite sa strane. Komade raženog kruha premažite maslacem pa u istoj tavi u kojoj su se pekle gljive kratko zapecite. Na kruh slažite rukolu i gljive te posipajte tostiranim orašastim plodovima. Poslužite uz svježu salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 19:18