SLATKI KLASIK

Dodajte mak i napravite malo drugačije kiflice po receptu slastičarke Biljane Miline

 Neja Markicevic/Cropix
"Kod kolača se uvijek nešto može popraviti. Ništa ne treba raditi u grču i ne treba žuriti", rekla nam je Biljana Milina

Kiflice s makom l170 g brašna l1/8 žlice praška za pecivo ili vinski kamen (Kotanyi) l90 g šećera u prahu l1 vanilin šećer l sol l2 žumanjka l140 g maslaca l70 g maka u zrnu l100 g bijele čokolade Od svih sastojaka umijesite prhko tijesto koje treba ostaviti u hladnjaku da počiva barem jedan sat. Oblikujte kiflice. Tijesto je prilično mekano pa bi, ako je moguće, bilo dobro opet ih staviti u hladnjak prije pečenja. Ako nije, radite što brže i ne ostavljajte tijesto na toplom. Pecite sedam minuta na 180 °C, ne smiju se prepeći. Bijelu čokoladu otopite u lončiću na banja mariji ili u mikrovalnoj pećnici. Pečene kiflice prvo skroz ohladite pa vrhove umočite u otopljenu bijelu čokoladu. Pustite čokoladu da se stisne.

image
Neja Markicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 01:28