ISPOD SAT VREMENA

Dobra ideja za brzi ručak usred tjedna ili vikendom: Tortilje s oslićem, umakom od jogurta i ječmom

 Matija Djanešić/
Tortilje zagrijte na tavi pa ih napunite pečenim oslićem, ječmom i kiselkastim umakom na bazi grčkog jogurta

Trebat će vam:

4 manja oslića ili salpe

200 g ječma

zelena salata

1 žličica kopra

maslinovo ulje

4 veće tortilje ili 8 manjih

malo cherry rajčica

sol i papar

125 g grčkog jogurta

1 limun

Priprema:

Prema uputama na pakiranju skuhajte ječam. Osliće, očistite pa filetirajte. Termički ih obradite na tavici na malo maslinova ulja, zapecite sa svake strane. Začinite solju i paprom. Grčki jogurt pomiješajte s limunovim sokom i malo kopra. Cherry rajčice narežite na komadiće. Tortilje lagano tostirajte. Prije posluživanja na tortilju stavite komadiće ribe, zelenu salaticu, malo ječma, malo cherry rajčica i prelijte umakom od grčkog jogurta i limuna pa zamotajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 20:01