Priprema: 1,5 sat • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 2-4
Trebat će vam:
500 g glatkog brašna
250 ml vode
100 ml mlijeka
1 vrećica instant kvasca
1 žličica šećea
3 žlice maslinova ulja
sol
umak od rajčice
2 režnja češnjaka
origano, timijan i bosiljak
maslinovo ulje za umak
šećer i sol za umak
dodaci prema želji (kobasica, šunka, sir, povrće...)
Priprema:
U manju posudu stavite mlako mlijeko, dodajte kvasac, šećer i žlicu brašna pa pustite da se zapjeni.
U drugoj posudi pripremite brašno. Kada se mješavina zapjenila, dodajte ga brašnu i dodajte vode. Dodajte i maslinovo ulje, počnite mijesiti pa dodajte i sol. Mijesite dok ne dobijete glatku kuglu.
Pustite da se diže sat vremena na toplom.
Kada se tijesto diglo, prebacite ga u veliki lim za pečenje koji ste premazali maslinovim uljem. Prekrijte ga i pustite da se diže još 20-ak minuta.
Za to vrijeme na malo maslinova ulja pirjajte protisnuti češnjak, dodajte umak od rajčice, začinite origanom, bosiljkom i timijanom. Dodajte i malo šećera i soli. Kratko ohladite pa sve zajedno rasporedite po tijestu.
Dodajte sireve prema želji, kobasicu ili šunku, pršut ili slaninu, povrće...
Pecite na 220 stupnjeva pri dnu pećnice 20-30-ak minuta, ili dok dno ne poprimi boju i sir se rastopi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....