Trebat će vam:
1 limun
1 žlica kiselog vrhnja
pola žličice meda
1 žličica žute gorušice
1 žličica peršina
sol i papar
1 manja konzerva slanutka
185 g kvinoje
pola crvene paprike
3-4 lista kelja
2 mlada luka
100 g fete
Priprema:
Temeljito isperite kvinoju pomoću cjedila, a zatim je skuhajte prema uputama na pakiranju. Pustite da se ohladi. Napravite preljev tako što ćete limunu prvo oguliti koricu, zatim ga prerezati na pola i dodati sok od samo polovice limuna u zdjelu za miješanje. Također u zdjelu dodajte kiselo vrhnje, usitnjenu koricu limuna, med, gorušicu i usitnjeni peršin. Umutite sastojke. Dodajte malo soli i svježe mljevenog papra. Probajte začine i prilagodite po ukusu. Crvenu papriku narežite na kockice, a kelj nasjeckajte. Procijedite i isperite kratko slanutak. Mladi luk sitno narežite. U veliku zdjelu za miješanje dodajte ohlađenu kvinoju, slanutak, kelj, crvenu papriku, mladi luk, preljev i izmrvljenu fetu. Zatim promiješajte da se sjedini. Poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....