Trebat će vam:
1 luk
2 režnja češnjaka
100 g cherry rajčica
2 paprike
2 veće tikvice
2 krumpira
1 veća mrkva
100 g mahuna
300 ml vode ili temeljca
svježi peršin
2 lovorova lista
1 žličica crvene paprike
sol, papar
1 žlica grčkog jogurta po osobi
Priprema:
Na maslinovom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada se zastakli, dodajte češnjak, a minutu nakon toga i sjeckane rajčice te tikvice. Ubacite i papriku, mrkvu i krumpir. Pirjajte oko 10 minuta, a zatim dodajte temeljac ili vodu. Ubacite i lovorov list, dodajte sol i papar i pustite da se krčka. Dodajte žličicu crvene paprike. Kuhajte dok povrće ne omekša, po potrebi dodajte još tekućine, a na kraju pospite sjeckanim peršinom i poslužite sa žlicom grčkog jogurta.