Trebat će vam:
1 kg svinjetine
20 g maslaca
2 veća poriluka
4 režnja češnjaka
3 žlice brašna
500 ml cidera po želji
400 ml temeljca
2 lovorova lista
1 šaka svježeg peršina
5 listića kadulje
500 g krumpira
Maslinovo ulje
Sol i papar
Priprema:
U veću tavu najprije stavite malo maslinovog ulja. Svinjetinu koju ste narezali na komadiće zapecite sa svih strana pa prebacite na tanjur. Ponavljajte postupak dok ne potrošite meso. Dodajte još malo ulja pa na njemu 10 minuta pirjajte poriluk koji ste nasjeckali na sitno. Dodajte protisnuti češnjak i pirjajte još minutu, a zatim dodajte brašno. Dobro promiješajte i polako dodajte cider. Dok dodajete tekućinu sve zajedno miješajte, a kada ste dodali sav cider, u lonac stavite i temeljac. Ubacite i lovorov list i svinjetinu te začinite soli i paprom. Pustite da se krčka sat do sat i pol dok meso ne omekša. Zadnjih pola sata pirjajte bez poklopca kako bi se tekućina malo reducirala. Ako je pregusta, svakako dodajte još malo tekućine. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. U svinjetinu dodajte peršin i sjeckanu kadulju i po potrebi još soli i papra. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške. Posložite ga po vrhu umaka sa svinjetinom. Na krumpir dodajte komadiće maslaca, premažite s još malo ulja, posolite i ubacite u pećnicu na otprilike sat vremena dok krumpir ne omekša, a meso se počne raspadati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....