NEDJELJNI KOLAČ

Danas napravite sočan, a tako jednostavan biskvit kolač sa slatkim kruškama i rogačem

 Berislava Picek/Cropix
U slučaju da ne volite rogač, zamijeniti ga možete i kakaom u prahu. Čokolada će se odlično složiti s kruškama

Trebat će vam:

4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer

150 ml mlijeka

50 ml kokosova ulja

100 g glatkog brašna
100 g mljevenog rogača
1 žlica praška za pecivo
korica pola limuna
4 mekane kruške

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 °C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. U drugu posudu stavite žumanjke i šećer te pjenasto izmiješajte. Dodajte mlijeko, otopljeno kokosovo ulje te žlicu po žlicu brašna u koje ste umiješali prašak za pecivo. Maknite mikser sa strane te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i na kraju koricu od limuna. Smjesu izlijte u pravokutni povišeni kalup koji ste obložili papirom za pečenje, približnih dimenzija 26 x 11 x 8 cm. Kruške operite, ogulite te lagano uronite u tijesto. Kalup stavite u pećnicu i pecite oko 25 minuta.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 07:40