RUČAK ZA SVAKI DAN

Danas kuhamo svinjetinu u brzom, jednostavnom i kremastom umaku od gljiva i poriluka

 Lauripatterson
Kremasti umak poslužite uz tjesteninu, pire krumpir, rižu ili jednostavno povrće s maslinovim uljem

Trebat će vam:

300 g svinjetine
200 g šampinjona
1 poriluk
50 g slanine
3 žlice kiselog vrhnja
250 ml temeljca ili vode
3 žlice sitno sjeckanog svježeg peršina ili vlasca
1 žličica crvene paprike
Sol, papar

Priprema:

Na malo maslinovog ulja najprije pirjajte meso koje ste nasjeckali na trakice. Kada je gotovo, izvadite ga iz tave pa na istoj masnoći popržite poriluk, a zatim dodajte i očišćene šampinjone koje ste nasjeckali na ploške. Pirjajte dok ne zamirišu, a zatim vratite meso. Podlijte s vinom i pustite da alkohol ispari. Kiselo vrhnje pomiješajte s temeljcem, dodajte crvenu papriku, sol i papar. Umiješajte u umak i dobro povežite sve sastojke. Kuhajte dvije minute ili dok se umak ne zagrije, dodajte peršin ili vlasac, maknite s vatre i poslužite uz tjesteninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 14:00