Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 300 g žute leće
- 50 g bijelog luka
- 10 g đumbira
- 5 g češnjaka
- 50 ml ulja
- 50 g rajčica
- 5 g sjemenki kumina
- 5 zrna papra
- 5 g praha crvenog chillija
- 5 g kurkume
- 20 g zelenog korijandra
- 5 g gara masale
- sol
Priprema
1. korak
Oprati leću i namočiti u vodi da odstoji 10-20 minuta. Kuhati sa solju, tumerikom i nekoliko kapi ulja. Kada leća omekša, maknuti lonac s vatre. Ugrijati ulje u tavi.Dodati sjemenke kumina. Kada počnu pucketati, dodati narezani luk. Miješati dok ne postanu lagano smeđe boje. Dodati pesto od đumbira i češnjaka (koji ste dobili tako što ste ih zajedno blendali).
2. korak
U smjesu ubaciti prah crvenog čilija, kurkumu, pasiranu rajčicu. Kuhati dok se masnoća ne pojavi na površini. U smjesu potom dodati prethodno kuhanu leću i
kuhati 3-5 minuta. Servirati toplo, ukrašeno nasjeckanim korijandrom.
Recept restorana Royal India, Zagreb
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....