Dal Tadke Wali

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 300 g žute leće
  • 50 g bijelog luka
  • 10 g đumbira
  • 5 g češnjaka
  • 50 ml ulja
  • 50 g rajčica
  • 5 g sjemenki kumina
  • 5 zrna papra
  • 5 g praha crvenog chillija
  • 5 g kurkume
  • 20 g zelenog korijandra
  • 5 g gara masale
  • sol

Priprema

1. korak

Oprati leću i namočiti u vodi da odstoji 10-20 minuta. Kuhati sa solju, tumerikom i nekoliko kapi ulja. Kada leća omekša, maknuti lonac s vatre. Ugrijati ulje u tavi.Dodati sjemenke kumina. Kada počnu pucketati, dodati narezani luk. Miješati dok ne postanu lagano smeđe boje. Dodati pesto od đumbira i češnjaka (koji ste dobili tako što ste ih zajedno blendali).

2. korak

U smjesu ubaciti prah crvenog čilija, kurkumu, pasiranu rajčicu. Kuhati dok se masnoća ne pojavi na površini. U smjesu potom dodati prethodno kuhanu leću i

kuhati 3-5 minuta. Servirati toplo, ukrašeno nasjeckanim korijandrom.

Recept restorana Royal India, Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 22:32