Kako je ovo dobro

Da biste se fino i dobro najeli, ne treba vam hrga mesa, tek krumpir, slanina i sir

 Lauripatterson/Getty Images
Pečeni krumpir sa sirom i slaninom neke će podsjetiti na djetinjstvo u Lici, a neke jednostavno "navući" da ga češće pripremaju, jer je povoljno i ukusno jelo

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 1 sat • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 - 1,5 kg krumpira
100 g ribanog sira, najbolje cheddara ili goude
1 žlica maslaca
100 g slanine, sitno sjeckane
1 šaka svježeg začinskog bilja (peršin, vlasac, kopar...)
200 ml kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
1 režanj češnjaka
limunov sok
sol i papar
mladi luk po želji

image
Rudisill/Getty Images

Priprema:

Krumpir skuhajte do pola pa ga prerežite i plitko izdubite. Dio koji ste izdubili pomiješajte s ribanim sirom i žlicom maslaca i vratite u polovice krumpira. Sve rasporedite u posudu za pečenje. Pospite komadićima slanine pa stavite u pećnicu na 20-ak minuta. Za to vrijeme od vrhnja ili jogurta napravite umak, i to tako da ih pomiješate s protisnutim režnjem češnjaka, sokom pola limuna, sjeckanim začinskim biljem, soli i paprom. Kad je krumpir gotov, na svaku polovicu stavite žličicu umaka, pospite mladim lukom po želji i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 15:15