Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 1 sat • Porcija: 4
Trebat će vam:
1 - 1,5 kg krumpira
100 g ribanog sira, najbolje cheddara ili goude
1 žlica maslaca
100 g slanine, sitno sjeckane
1 šaka svježeg začinskog bilja (peršin, vlasac, kopar...)
200 ml kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
1 režanj češnjaka
limunov sok
sol i papar
mladi luk po želji
Priprema:
Krumpir skuhajte do pola pa ga prerežite i plitko izdubite. Dio koji ste izdubili pomiješajte s ribanim sirom i žlicom maslaca i vratite u polovice krumpira. Sve rasporedite u posudu za pečenje. Pospite komadićima slanine pa stavite u pećnicu na 20-ak minuta. Za to vrijeme od vrhnja ili jogurta napravite umak, i to tako da ih pomiješate s protisnutim režnjem češnjaka, sokom pola limuna, sjeckanim začinskim biljem, soli i paprom. Kad je krumpir gotov, na svaku polovicu stavite žličicu umaka, pospite mladim lukom po želji i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....