Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 8 palačinke
- 400 ml svježeg narančinog soka
- 1 sok od svježeg limuna
- 4 velike žlice šećera
- 10 velikih žlica vode
- 50 g masla sobne temperature
- 6 velike žlice likera od naranče (Francuzi obično koriste Grand Marnier)
Priprema
1. korak
Nakon što ste ispekli palačinke, složite ih u obliku trokuta i stavite sa strane. U malo veću, zagrijanu tavu stavite vodu i šećer. Miješajte s žlicom dok se šećer ne počne karamelizirati. Sada možete dodati maslac. Nastavite sa miješanjem dok se umak ne izjednači, a zatim dodajte sok od limuna i naranče. Pustite da zakuha – otprilike 30 sekundi.
2. korak
Dodajte palačinke koje ste prethodno smotali u trokute. Poslužite se žlicom da bi ste palačinke u potpunosti natopili umakom i tako pustite da sve zajedno prokuha. Kada je umak zajedno sa palačinkama dosegao vrenje, sve zajedno zalite likerom od naranče te zapalite smjesu (flambirajte).
3. korak
Budite pritom jako pažljivi. Dopustite da smjesa gori otprilike 5 sekundi i zatim uklonite sa štednjaka. Izvadite palačinke u prethodno zagrijane tanjure, te ih zalite sa slatkim umakom. Po želji ukrasiti sa karameliziranom narančinom korom ili narančama u pikantnom sirupu.
Palačinke po želji možete ukrasiti krameliziranom narančinom koricom ili komadićima naranče u pikantnom sirupu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....