Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 luk
- 2-3 češnja češnjaka
- korjenasto povrće (1 žuta mrkva, 2 obične mrkve, 1 korijen peršina + list, komadić korijena celera, 1 pastrnjak)
- 250 g telećeg vrata
- 100 g crvenog graha
- 50 g graha trešnjevca
- 1 tamno pivo
- sol, papar, cayennska paprika
Priprema
1. korak
Meso i povrće narežemo na kocke. Grah kuhamo posebno i procijedimo. Na ulju zapržimo meso, dodamo luk i korjenasto povrće. Zalijemo tamnom pivom i kuhamo da meso omekša. Dodajemo vode ili mesnog temeljca tijekom kuhanja da sastojci budu pokriveni tekućinom. Na kraju dodamo grah, začinimo solju, paprom i cayennskom paprikom. List peršina nasjeckamo i dodamo u gotovu čorbu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....