Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 130 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 200 g digestive keksa
- 100 g maslaca narezanog na komadiće
- 1 jušna žlica meda
- 100 g mliječna čokolada (natrgana na komadiće)
- 100 g tamne čokolade + dodatno otopljne čokolade za ukrašavanje
- 2 jušne žlice šećera (kristal)
- 200 ml šlaga + dodatno za posluživanje
- 50-60 g tostiranih badema narezanih na listiće
- 1/2 vanilinog šećera
- *po želji sezonsko voće za posipanje
Priprema
1. korak
Stavite kekse u blender i dobro izradite. Otopite maslac, a zatim otoljeni maslac, med i kekse izradite u homogenu smjesu. U pleh za pite stavite tako pripremljenu smjesu. Treba biti visoka najmanje 5-6 centimetara, a možete i više pa stavite u hladnjak da se ohladi i stisne.
2. korak
Otopite tamnu i mliječnu čokoladu na parnoj kupelji pa joj dodajte malo mlijeka kako ne bi bila pre gusta (nekoliko jušnih žlica). Zatim maknite s vatre i pustite da se ohladi. Dodajte malo pola vanilinog šećera i još običnog šećera ako volite slađe. Pustite da se ohladi 5-10 minuta
3. korak
Izradite slatko vrhnje u čvrsti šlag, a zatim umiješajte u čokoladnu smjesu. Tako pripremljenu kremu rasporedite po plehu, a zatim pustite da odstoji najmanje dva sata u hladnjaku.
4. korak
Poslužite s posutim tostiranim bademima, sezonskim svježim voćem i dodatnim šlagom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....