Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2,5 dcl mlijeka
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 200 g tamne čokolade
- 3 jaja
- 3 žumanjka
- 100 g šećera
- 2 žlice maraskina
- 3 dcl slatkog vrhnja
- jagode
Priprema
1. korak
Pećnicu zagrijte na 140 stupnjeva. Mlijeko, slatko vrhnje i razlomljenu čokoladu zagrijavajte na pari dok se čokolada ne otopi. Čokoladu ostavite da se malo ohladi.
2. korak
Mikserom lagano pomiješajte jaja, žumanjke i šećer. Mlaku čokoladu umiješajte u jaja. Na kraju dodajte maraskino. Smjesu ulijte u 6 keramičkih (vatrostalnih) zdjelica od 1,25 dl.
3. korak
Zdjelice stavite u veću posudu za pečenje u koju ulijete vruću vodu do pola visine zdjelica. Pecite 35 minuta. Potom posudu sa zdjelicama izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Poslužite s lagano tučenim slatkim vrhnjem i jagodama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....