Trebat će vam:
4-5 šaka riže arborio ili carnaroli
500 ml temeljca prema želji
3 glavice cikle
1 luk
100 ml bijelog vina
70 g maslaca
50 g parmezana ili drugog sitno ribanog, aromatičnog sira
1 žličica sušenog timijana
malo ribane korice limuna
sol i papar
ulje
Priprema:
Dvije i pol glavice cikle operite i očistite, dodajte malo soli i maslinova ulja, umotajte u foliju i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva, na oko 40 minuta ili dok ne omekša. Za to vrijeme sitno nasjeckajte luk i pirjajte ga na ulju dok ne poprimi boju. Dodajte rižu i pirjajte dok ne postane staklasta. Pola glavice cikle nasjeckajte na sitno i dodajte je riži. Dodajte i timijan. Podlijte najprije vinom i pustite da alkohol ispari. Zatim povremeno podlijte temeljcem, promiješajte i kuhajte 10-ak minuta. Kada je cikla gotova, izvadite je iz pećnice i ubacite u blender. Pretvorite je u kašu pa dodajte riži. Dodajte i ribanu koricu limuna. Kuhajte dok riža ne postane al dente. Na kraju žustrim pokretima umiješajte maslac. Dodajte sir pa još jednom sve promiješajte i poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....