Chicken tikka

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 450 g pilećeg filea s chillijem
  • 750 g luka
  • 40 g češnjaka
  • 4 žličice đumbira
  • 2 žličice korijandera u zrnu
  • 8 klinčića u zrnu
  • 10-15 zrna papra
  • 6 crvena feferona
  • 1-2 žličice crnog kima
  • 1-2 žličice kurkume
  • 1-2 curry masale
  • soli po okusu

Priprema

1. korak

Pileća prsa oprati, odstraniti im koæu, osušiti i zarezati na 2-3 mjesta da bi se u njih lakše utrljala marinada.

2. korak

Marinadu pripremiti od navedenih sastojaka. Paziti da ne bude prerijetka (od soka limete) kako bi se bolje “držala” za meso. (Ako imate mogućnosti, upotrijebite pire od

sušenih rajčica). Marinirano meso držatiu u frižideru najmanje 2 sata. Komade mesa stavite na rešetku za gril i pecite do sat vremena na 200 stupnjeva (ovisi o pećnici).

3. korak

Nakon nekog vremena izvaditi pleh ispod grila i izliti tekućinu koja se cijedi iz mesa, tako da se meso ne bi “naparilo”, nego postalo hrskavo.

Recept restorana Maharadja, Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 11:52