Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 450 g pilećeg filea s chillijem
- 750 g luka
- 40 g češnjaka
- 4 žličice đumbira
- 2 žličice korijandera u zrnu
- 8 klinčića u zrnu
- 10-15 zrna papra
- 6 crvena feferona
- 1-2 žličice crnog kima
- 1-2 žličice kurkume
- 1-2 curry masale
- soli po okusu
Priprema
1. korak
Pileća prsa oprati, odstraniti im koæu, osušiti i zarezati na 2-3 mjesta da bi se u njih lakše utrljala marinada.
2. korak
Marinadu pripremiti od navedenih sastojaka. Paziti da ne bude prerijetka (od soka limete) kako bi se bolje “držala” za meso. (Ako imate mogućnosti, upotrijebite pire od
sušenih rajčica). Marinirano meso držatiu u frižideru najmanje 2 sata. Komade mesa stavite na rešetku za gril i pecite do sat vremena na 200 stupnjeva (ovisi o pećnici).
3. korak
Nakon nekog vremena izvaditi pleh ispod grila i izliti tekućinu koja se cijedi iz mesa, tako da se meso ne bi “naparilo”, nego postalo hrskavo.
Recept restorana Maharadja, Zagreb
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....