Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g piletine
- 400 g capellina
- 4 dl pilećeg temeljce
- sol, papar
- 8 dl maslinova ulja
- 45 g crnih maslina
- 200 g peršina
Priprema
1. korak
U kipuću vodu stavimo capelline da se skuhaju 70 posto. Izvadimo ih iz vode i
ohladimo. Pileća prsa narežemo na trakice. Na tavicu stavimo maslinovo ulje, a kad
se zagrije ubacimo piletinu i zatvorimo. Dodamo crne masline, otkoštenei prerezane
na pola.
2. korak
Podlijemo pilećim temeljcem, ubacimo capelline pa začinimo solju i paprom. Na kraju dodamo cherry rajčice prerezane na četvrtine, primiješamo te povežemo maslacem i parmezanom.
3. korak
Prije posluživanja na vrh stavimo culis od peršina koji smo skuhali u vodi, izmiksali i zgusnuli.
Recept Restauranta Apetit City, Zagreb
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....