RUČAK USRED TJEDNA

Brzo, jeftino, fino: Ovih 5 jednostavnih, a slasnih ljetnih jela priprema se u manje od 30 minuta

 Berislava Picek/Cropix/
Naša Slavica Šagolj pripremila je pet jednostavnih jela na koja nećete potrošiti više od 50 kuna, a pripremaju se u manje od 30 minuta

Ljeti nam je jedna od najčešćih želja što manje boraviti u kuhinji, skuhati fino i zdravo jelo koje neće isprazniti novčanik. Pogled na tržnice i ono božanstveno ljetno povrće donosi pregršt dobrih ideja. Sad sve manje ima smisla izreći rečenicu: "Ta namirnica nije u sezoni". Sezona je u punoj raskoši. Sve vrste salata, rajčice, krastavci, špinat, blitva, mahune, tikvice i patlidžani… može se nabrajati unedogled, pa nikome ne bi trebalo biti teško pronaći svojeg favorita. Donosimo nekoliko ideja i savjeta za brz, ukusan, maštovit i jeftin ručak.

Piletnu svi vole, brzo je pečena. Oplemenjena umakom od soje, đumbirom i začinima, bit će još ukusnija i sočnija.

TERIYAKI PILETINA

image
Berislava Picek/Cropix/

Srdela je izuzetno zdrava, a jeftina namirnica. Idealna za mnoge kombinacije, između ostalog i ražnjiće s povrćem.

RAŽNJIĆI SA SRDELOM I CHERRY RAJČICAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

Poznato je da se jetrica i slanina ljube. Spojite ih u ukusan obrok. Za pripremu možete koristiti jednu grill tavu. Masnoća pečene slanine aromatizirat će jetrica.

JETRICA SA SLANINOM I SALATOM

image
Berislava Picek/Cropix/

Unaprijed pripremljena smjesa za popečke uvijek je praktično rješenje. Ne iziskuje puno vremena, uvijek možete imati neku količinu u hladnjaku, što će vam uvelike olakšati pripremu jela. Dok se meso peče, možete pripremiti salatu, skuhati tijesto ili kratko blanširati povrće. Ručak je na stolu za samo dvadesetak minuta.

SOČNI POPEČCI OD MESA

image
Berislava Picek/Cropix/

Atraktivna i jeftina ideja je i šarolika povrtna zdjela koju možete složiti po svojem guštu. Rajčicu, mladi luk i mladi špinat dovoljno je samo oprati. Za kuhanje jaja dovoljno je nekoliko minuta, noodlese je potrebno samo staviti u ključalu vodu i pustiti da odstoje 4 minute. Orašasti plodovi nutritivno će obogatiti jelo.

PUNA ZDJELA POVRĆA

image
Berislava Picek/Cropix/

Ova jela, osim što su jednostavna za pripremu, ne koštaju puno - svako od njih možete pripremiti za četveročlanu obitelj s budžetom do 50 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:34