Ljeti nam je jedna od najčešćih želja što manje boraviti u kuhinji, skuhati fino i zdravo jelo koje neće isprazniti novčanik. Pogled na tržnice i ono božanstveno ljetno povrće donosi pregršt dobrih ideja. Sad sve manje ima smisla izreći rečenicu: "Ta namirnica nije u sezoni". Sezona je u punoj raskoši. Sve vrste salata, rajčice, krastavci, špinat, blitva, mahune, tikvice i patlidžani… može se nabrajati unedogled, pa nikome ne bi trebalo biti teško pronaći svojeg favorita. Donosimo nekoliko ideja i savjeta za brz, ukusan, maštovit i jeftin ručak.
Piletnu svi vole, brzo je pečena. Oplemenjena umakom od soje, đumbirom i začinima, bit će još ukusnija i sočnija.
Srdela je izuzetno zdrava, a jeftina namirnica. Idealna za mnoge kombinacije, između ostalog i ražnjiće s povrćem.
RAŽNJIĆI SA SRDELOM I CHERRY RAJČICAMA
Poznato je da se jetrica i slanina ljube. Spojite ih u ukusan obrok. Za pripremu možete koristiti jednu grill tavu. Masnoća pečene slanine aromatizirat će jetrica.
Unaprijed pripremljena smjesa za popečke uvijek je praktično rješenje. Ne iziskuje puno vremena, uvijek možete imati neku količinu u hladnjaku, što će vam uvelike olakšati pripremu jela. Dok se meso peče, možete pripremiti salatu, skuhati tijesto ili kratko blanširati povrće. Ručak je na stolu za samo dvadesetak minuta.
Atraktivna i jeftina ideja je i šarolika povrtna zdjela koju možete složiti po svojem guštu. Rajčicu, mladi luk i mladi špinat dovoljno je samo oprati. Za kuhanje jaja dovoljno je nekoliko minuta, noodlese je potrebno samo staviti u ključalu vodu i pustiti da odstoje 4 minute. Orašasti plodovi nutritivno će obogatiti jelo.
Ova jela, osim što su jednostavna za pripremu, ne koštaju puno - svako od njih možete pripremiti za četveročlanu obitelj s budžetom do 50 kuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....