Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 6 – 8
Sastojci
- 6 bjelanjaka
- 1 šalica lješnjaka
- 1 šalica badema
- 3/4 šalice šećera
- 1 jušna žica kokosovog brašna
- 1 jušna žlica brašna
- 1 čajna žiličica vanilinog ekstrakta
Priprema
1. korak
Prepeći lješnjake i bademe u pećnici na 180°C dok ne dobiju zlaćano smeđu boju te im nakon toga skinuti koru
2. korak
Istući bjelanjak te nakon toga postupno dodavati lješnjake, bademe, kokos, brašno i ekstrakt vanilije uz stalno miješanje
3. korak
Na lim za pečenje čajnom žiličicom postavljati smjesu na 3 do 5 cm udaljenosti
4. korak
Peći na 180°C, 25-30 minuta dok smjesa ne otvrdne i postane hrskava
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....