Brujet

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 70 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 1 kg hobotnice
  • maslinova ulja
  • 5 češnja češnjaka
  • 2 kapule
  • 2 žlice konšerve (koncentrata rajčice)
  • 1 dcl kvasine
  • sjeckanog peršina
  • 2 lista lovora
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Očišćenu hobotnicu staviti u prazan lonac bez vode na najlaganiju vatru otprilike 20 minuta (hobotnica tako pusti žestinu). Izvaditi je i pustiti da se malo ohladi pa narezati na komadiće. U čistom loncu, na maslinovom ulju, popržiti sjeckani luk, dodati lovor, sjeckani češnjak.

2. korak

Zatim dodati koncentrat rajčice, narezanu hobotnicu, podliti kvasinom i s toliko vode da se pokrije hobotnica. Začiniti solju i paprom. Sve zajedno kuhati u poklopljenom loncu dok hobotnica sasvim ne omekša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 21:11