Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 70 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 1 kg hobotnice
- maslinova ulja
- 5 češnja češnjaka
- 2 kapule
- 2 žlice konšerve (koncentrata rajčice)
- 1 dcl kvasine
- sjeckanog peršina
- 2 lista lovora
- sol, papar
Priprema
1. korak
Očišćenu hobotnicu staviti u prazan lonac bez vode na najlaganiju vatru otprilike 20 minuta (hobotnica tako pusti žestinu). Izvaditi je i pustiti da se malo ohladi pa narezati na komadiće. U čistom loncu, na maslinovom ulju, popržiti sjeckani luk, dodati lovor, sjeckani češnjak.
2. korak
Zatim dodati koncentrat rajčice, narezanu hobotnicu, podliti kvasinom i s toliko vode da se pokrije hobotnica. Začiniti solju i paprom. Sve zajedno kuhati u poklopljenom loncu dok hobotnica sasvim ne omekša.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....