SOČNI PLODOVI

Breskve su sada najslađe, napravite sirup i sačuvajte ih baš takve, trebat će vam 2 sastojka

 John A Trax Jr/Š John A Trax Jr
Jednom kada završite, ovako pripremljene možete ih koristiti kao kompot ili ubaciti u omiljene slastice

Obožavamo dobre, dovoljno zrele, domaće breskve, slatke i sočne toliko da nam se sok cijedi niz ruku pri svakom novom zalogaju. Upravo su u ovo vrijeme omiljeni ljetni plodovi najsočniji, a kako biste ih takvima zadržali, napravite jednostavan sirup i sačuvajte ih u staklenkama. Postupak ne može biti jednostavniji, a prije nego što se bacite na posao, pogledajte i popularni trik s TikToka koji bi vam mogao biti od pomoći pri čišćenju bresaka.

image
Sarsmis/

Kada ste ih očistili, napravite sirup od vode i šećera, a dodati možete i začinsko bilje po želji. Odlično funkcioniraju menta i bosiljak, razmislite i o lovorovom listu, a dodati možete i klinčić, vaniliju ili cimet. Dio šećera možete zamijeniti medom, a dodati možete i malo limunova soka. No, baza od tek dva sastojka bit će dovoljna da u teglicama zadržite ono najbolje od plodova, bez da ih pokriju drugi okusi.

image
Labunskiy Konstantin/

Pripremljene na ovaj način, breskve mogu biti dobar dodatak pitama i kolačima, možete ih poslužiti uz kakvu jednostavnu kremu, a takve ih možete i kratko zapeći na grill tavi ili u pećnici pa poslužiti uz sladoled.

BRESKVE U SIRUPU

Trebat će vam:

1,5 litra vode

800 g šećera

2,7 kg bresaka

Priprema:

U veliku zdjelu stavite vodu i šećer i pustite da se dobro zagriju. Miješajte dok se sav šećer ne otopi, a zatim dodajte breskve koje ste najprije očistili i narezali na četvrtine. Kuhajte kratko, minutu do dvije, pa maknite s vatre. U sterilizirane staklenke prebacite breskve, a zatim dodajte i sirup, neka u svakoj staklenci na vrhu ostane malo mjesta. Kada ste napunili sve staklenke, još ih jednom sterilizirajte, a potom ostavite da se ohlade i spremite u smočnicu. Tako pripremljene breskve u smočnici mogu stajati do godinu dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:05