Obožavamo dobre, dovoljno zrele, domaće breskve, slatke i sočne toliko da nam se sok cijedi niz ruku pri svakom novom zalogaju. Upravo su u ovo vrijeme omiljeni ljetni plodovi najsočniji, a kako biste ih takvima zadržali, napravite jednostavan sirup i sačuvajte ih u staklenkama. Postupak ne može biti jednostavniji, a prije nego što se bacite na posao, pogledajte i popularni trik s TikToka koji bi vam mogao biti od pomoći pri čišćenju bresaka.
Kada ste ih očistili, napravite sirup od vode i šećera, a dodati možete i začinsko bilje po želji. Odlično funkcioniraju menta i bosiljak, razmislite i o lovorovom listu, a dodati možete i klinčić, vaniliju ili cimet. Dio šećera možete zamijeniti medom, a dodati možete i malo limunova soka. No, baza od tek dva sastojka bit će dovoljna da u teglicama zadržite ono najbolje od plodova, bez da ih pokriju drugi okusi.
Pripremljene na ovaj način, breskve mogu biti dobar dodatak pitama i kolačima, možete ih poslužiti uz kakvu jednostavnu kremu, a takve ih možete i kratko zapeći na grill tavi ili u pećnici pa poslužiti uz sladoled.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....