Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 65 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 100 + 90 g šećera
- 3 jaja
- 3 žumanjka
- 60 g kakaa u prahuu
- 250 g fine tamne čokolade
- 2 dcl mlijeka
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 100 g keksa amaretta, usitnjenih u kuhinjskom blenderu
Priprema
1. korak
U manju zdjelu uspite 100 g šećera i dodajte malo vode (da jedva prekrije šećer). Kuhajte na laganoj vatri miješajući dok se šećer ne otopi. Zatim kuhajte još 5 minuta dok šećer lagano ne potamni.
2. korak
Karmelizirani šećer ulijte u kalup za terinu. Čokoladu i dcl vrhnja rastopite na pari, a zatim ostavite po strani da se malo ohladi. Mikserom pomiješajte jaja, žumanjke, kakao i 90 g šećera, a zatim umiješajte otopljenu čokoladu i samljevene amarette.
3. korak
U zdjelici zagrijte mlijeko i slatko vrhnje dok ne postane mlako/toplo te na kraju dodajte u smjesu jaja i čokolade neprestano miješajući. Smjesu ulijte u kalup za terinu. Kalup stavite u veći pleh za pečenje te u njega ulijte vruću vodu do visine kalupa za terinu. Pecite 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
4. korak
Izvadite iz pećnice, pa iz pleha s vodom te ostavite da se ohladi, a zatim spremite u hladnjak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....