gozba petkom

Bogata riblja juha s kozicama i lososom kojoj će koromač dati divnu svježinu

 Gbh007/Getty Images/istockphoto
Danas se počastite ovom bogatom juhom koja je lagana, ali hranjiva

Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 1 sat
Porcija: 4-6

1 glavica crvenog luka
2 stapke celera
pola glavice komorača
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
200 ml suhog bijelog vina
800 g umaka od rajčice s komadićima
500 ml ribljeg temeljca
200 g fileta lososa
300 g fileta romba
12 kozica
pola limuna
1 šaka svježeg peršina

Luk, celer, komorač i češnjak sitno nasjeckajte. Zagrijte ulje u velikoj tavi, dodajte povrće i lagano pržite dok ne omekša. Dodajte vino, umak od rajčice i riblji temeljac te pustite da zavrije. Poklopite i lagano pirjajte 30 minuta. Začinite po želji. Grubo nasjeckajte losos i meso romba i dodajte u tavu. Dodajte kozice, poklopite i pirjajte 10 minuta ili dok ne budu kuhane. Kušajte juhu i po potrebi je ponovno začinite solju i paprom te dodajte malo soka od limuna. Poslužite pokapano maslinovim uljem i posuto nasjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 18:01