Za vegan/bez glutena/LHCf focacciu trebat će vam:
150 g kokosova brašna
30 g psylliuma
2 žlice mljevenog lana
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
ružmarin
50 ml + 25 ml maslinova ulja
400 ml vode
2 žlice jabučnog octa
Priprema:
Izmiješajte suhe sastojke. Dodajte maslinovo ulje i pomiješajte. U čaši izmiješajte vodu s jabučnim octom, dodajte u smjesu i ručno zamijesite dok se ne povežu svi sastojci. Ako se smjesa mrvi, dodajte još vode, ovisno o tome koliko kokosovo brašno upije. Oblikujte i razvaljajte na papiru za pečenje pa prstima utisnite udubljenja. Polijte fejkacciu maslinovim uljem, da se udubljenja popune, a zatim još dodatno posolite - idealno bi bilo nekom začinskom krupnom soli. Od nadjeva preporučujem kapare, masline, luk, rajčice, artičoke u maslinovu ulju... Pecite u pećnici na 180 °C 45-50 minuta, ovisi koliko hrskavo volite. A sad se bacite na izradu tapenade od pečenih maslina i suhih smokava.
TAPENADA
Trebat će vam:
6 suhih smokava
100 g pečenih maslina bez koštica
3 žlice maslinova ulja
1 žlica octa (idealno od smokava)
sol po želji
Priprema:
Sve samo povežite u sjeckalici. Poslužite uz fejkacciu i mladi kozji sir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....