Baba Ganoush

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 3 patlidžana
  • 100 g tahini paste (tj. paste od sezama)
  • 3 režnja češnjaka
  • 2-3 jušne žlice soka limuna
  • 2 jušne žlice maslinova ulja
  • prstohvat mljevenog kumina
  • sol
  • 2 jušne žlice sitno sjeckanog lista peršina
  • 50 ml čvrstog jogurta

Priprema

1. korak

Patlidžane operite, malo probodite vilicom i zamotajte u foliju te stavite na pleh za pečenje. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva.

2. korak

Kad su patlidžani omekšali izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade, a zatim im odstranite kožu i koštice.Meso pomiješajte s limunovim sokom, češnjakom, tahini pastom, maslinovim uljem dok ne omekšaju (pola sata).

3. korak

Sve pomiješajte i usitnite u kuhinjskom blenderu. Na kraju posolite, dodajte kumin i peršin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 11:21