Trebat će vam:
4 kriške kruha
400 g pilećih prsa
malo maslinova ulja
začinski miks po želji
1 žumanjak
1 veliki avokado
morska sol
sok od limuna
1 crveni luk
4 lista zelene salate
crni papar
1 rajčica
Priprema:
U mužaru zgnječite pola avokada i postupno mu dodajte razmućeni žumanjak, brzo miješajući kako biste dobili ujednačeni umak nalik na majonezu. Začinite ga po ukusu morskom soli i limunovim sokom. Drugu polovicu avokada grubo narežite na kockice i pomiješajte s umakom. Na zagrijanoj tavi na malo maslinova ulja ispecite pileća prsa koja ste začinili po želji. Kad budu pečena, izvadite ih, narežite na trakice i pustite da se ohlade. Tostirajte kratko kriške kruha pa na dvije stavite salatu, pečenu piletinu, narezanu rajčicu i smjesu avokada. Pospite svježe mljevenim paprom i dodajte tanko narezani luk pa poklopite preostalim kruhom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....