Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 artičoke
- 200 g maslaca
- 3 žumanjka
- 0,5 dcl svijetlog balzamičnog octa
- 1 dcl bijelog suhog vina
- 50 g luka
- 8 zrna šarenog papra
- 1 mala žličica soli
- 1/2 naranče
Priprema
1. korak
U posudu ulijte vino, ocat, mljeveni papar i luk narezan na kockice. Kuhajte na laganoj vatri dok ne ostane trećina tekućine. Sklonite s vatre i procijedite tekućinu te ostavite sa strane dok se potpuno ne ohladi.
2. korak
U staklenoj posudi istucite tri žumanjka, dodajte koricu i sok naranče te ohlađenu redukciju pa sve pomiješajte. Posudu stavite na paru uz stalno miješanje te polagano dodajte malo po malo otopljena maslaca dok se umak ne zgusne na otprilike gustoću majoneze.
3. korak
Artičoke očistimo i skuhamo u vodi kojoj smo dodali limun, maslinovo ulje, sol i papar.
tako skuhane artičoke prelijemo hollandaise umakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....