Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Sastojci za pjenicu od bakalara:
- 300 g filea bakalara
- 0,5 dcl maslinova ulja
- 50 g češnjaka
- 150 g luka
- timijan, svježi origano
- 1 dl bijelog vina
- riblji temeljac
- sol i papar
- Sastojci za tartar od lososa:
- 300 g filea lososa
- 0,5 dcl maslinova ulja
- sok limuna
- 50 g crnih maslina
- 25 g kapara
- 25 g lučica
- vlasac, sol, papar
- soja umak po želji
Priprema
1. korak
Na maslinovu ulju lagano prepržimo luk i češnjak, dodamo file bakalara, bijelo vino
i začine. Kad vino ispari podlijemo ribljim temeljcem te dodamo sol i papar. Na kraju sve izradimo štapnim mikserom u finu masu.
2. korak
Crne masline, kapare, lučice i vlasac sitno isjeckati i izmiješati pa u smjesu lagano dodati losos izrezan na sitne kocke. Od limunova soka, maslinova ulja i soja umaka
napravimo emulziju, koju dodamo tartaru. Začiniti po želji.
3. korak
Artičoke očistimo i skuhamo, ostavimo ih da se ohlade pa ih lagano izdubimo. Izdubljene premažemo pjenicom od bakalara i napunimo tartarom od lososa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....