Trebat će vam:
200 g riže
1 par kobasica
400 g piletine
1 luk
2 mrkve
1 manji komad celera
2 režnja češnjaka
2 žlice pelata
1 paprika
100 g smrznutog graška
Sol, papar
Maslinovo ulje
Priprema:
Povrće najprije nasjeckajte na sitno, meso na kockice, a kobasicu na kolutiće. Na zagrijanom ulju najprije zapecite meso, izvadite ga iz tave, a zatim na istu masnoću dodajte luk. Pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte protisnuti češnjak. Na to dodajte sitno sjeckano povrće i pirjajte oko 5 minuta. Dodajte rižu pa pustite da se zastakli, a zatim podlijte s temeljcem. Zadnjih 10 minuta dodajte i grašak. Začinite i po potrebi dodajte još temeljca. Poslužite toplo.
U ISTOM LONCU
Aromatična riža s piletinom, kobasicom, paprikom, graškom i korjenastim povrćem
Ova riža bit će sjajna ideja za ručak nakon posla kada poželite iskoristiti ostatke iz hladnjaka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....