Trebat će vam:
2 konzerve slanutka
250 g tjestenine prema želji
2 mrkve
1 veći luk
2 režnja češnjaka
1 žlica koncentrata od rajčice
1 žličica crvene mljevene paprike
1 lovorov list
prstohvat sušenog timijana
sol i papar
maslinovo ulje
povrtni ili pileći temeljac ili voda
Priprema:
U većem loncu najprije zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno sjeckani luk, a kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, koncentrat rajčice i sitno sjeckanu mrkvu. Pirjajte kratko i pazite da češnjak ne zagori. Prelijte vodom ili temeljcem, pustite da zavrije i da povrće omekša, dodajte mljevenu papriku, timijan, lovorov list, sol i papar, a potom i tjesteninu. Kuhajte 3-4 minute pa dodajte slanutak koji ste procijedili. Kuhajte još kratko, dodatno začinite prema želji pa poslužite toplo.