Priprema: 30 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 2-4
Trebat će vam:
2 veća patlidžana
2 kugle mozzarelle
200 ml umaka od rajčice
šaka svježeg bosiljka
100 g parmezana
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Patlidžane narežite na kolutiće, posolite ih i pustite da stoje 20-ak minuta. Nakon toga ih obrišite papirnatim ubrusima. Umak od rajčice začinite svježim bosiljkom, prstohvatom šećera, soli i paprom. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite trećinu kolutića patlidžana, svaki premažite umakom od rajčice i pospite mozzarellom pa dodajte drugi kolutić patlidžana i ponovite postupak. Kada dodate treći, premažite ga umakom od rajčice i po svemu pospite sitno ribani parmezan ili drugi aromatičan sir po želji. Pokapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici 20-ak minuta. Poslužite uz zelenu salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....