Trebat će vam:
500 g mrkve
2 kruške
500 g ananasa
250 g šećera
sok jednog limuna
1 žličica cimeta u prahu
prstohvat muškatnog oraščića
klinčić i đumbir (po želji)
1 pakiranje burbon vanilija šećera
vode po potrebi
Priprema:
Mrkvu očistite i naribajte ili je narežite na veće komade i ubacite u blender pa je usitnite na taj način. Kruške operite i nasjeckajte. Pola ananasa očistite i također nasjeckajte. Dodajte sve u veću zdjelu, dodajte sok jednog limuna, cimet u prahu, muškatni oraščić i vaniliju. Kuhajte oko sat vremena, dok ne dobijete džem željene teksture, a po potrebi, ako vam se smjesa čini pregusta, dodajte malo vode ili druge tekuće po želji (narančin ili limunov sok, npr.) pa iskuhavajte do željene gustoće. U slučaju da su vam komadići još uvijek preveliki, možete ih lagano pritisnuti alatom za izradu pire krumpira ili ih usitniti štapnim mikserom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....