LJETO U GRADU

Ako i niste na moru, napravite ovu prejednostavnu tjesteninu s kozicama, limunom i čilijem

 Deposit Photos/
Instatno će prizvati more na vaš tanjur, a vas okusima lansirati u omiljeni restoran na rivi

Trebat će vam:

300 g kozica

1 limun (sok i korica)

2 žlice maslaca

1 šaka peršina

3-4 režnja češnjaka

1 čili papričica

Tjestenina

Sol i papar

Maslinovo ulje

Priprema:

Na malo maslinova ulja najprije pirjajte češnjak, nakon 30 sekundi dodajte kozice i pecite ih 2-3 minute, ovisno o veličini i svježini. Maknite ih iz tave pa u istu dodajte sitno sjeckani peršin, na kolutiće nasjeckanu čili papričicu, limunovu koricu i limunov sok. Ubacite 2 žlice maslaca, pustite da se otopi, a zatim dodajte tjesteninu i malo vode u kojoj se kuhala. Dodajte soli i papra. Sve dobro promiješajte, vratite kozice i pospite s malo maslinova ulja. Dodatno začinite po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 12:07