Iako na otvorenom, u divljini ili civilizaciji kuhamo i usred zime, jedva smo dočekali ljeto jer vani želimo biti non-stop, a uz to, sada nema čega nema od voća, povrća i svježeg začinskog bilja. Ovaj put naše malo društvo okupilo se u susjedstvu naše redakcije u jednom dvorištu u zagrebačkom naselju Trnje.
RECEPT: Guacamole i kozice
RECEPT: Složenac od patlidžana
RECEPT: Ražnjići s lungićem i špekom
Od silne želje i gladi nismo odustali od paljenja vatre za roštilj ni na 35 stupnjeva, niti smo, za početak, zaobišli domaću slavonsku kobasicu i špek uz hladni gemišt. To je bio početak jer imali smo zaista pravu gozbu; neku vrstu brusketa - prepečeni kruh s tankim šnitama grilanog lungića prethodno mariniranog u soja sosu i začinima, ludo dobre šarene ražnjiće, hrpu salata i umaka, kozice koje smo umakali u guacamole... a za kraj nešto hladno i kremasto: tiramisu i tortu s kremom od sira i bobičastog voća a la Slavica. Najveće zasluge ipak idu Marinku koji je junački podnio toplinski udar uz sam roštilj, a kako nam je bilo dobro, podsjetili su nas tako slatki ostaci koje smo sljedeći dan jeli za gablec.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....