Dosta je senfa umjetno žute boje bez okusa! Napravite domaći i to na najjednostavniji mogući način. Pribavite kvalitetne sjemenke i prah gorušice, a ostalo je mačji kašalj. Ovog senfa ćete željeti napraviti zalihu!
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Količina: 250-300 ml senfa
Korak 1. Izaberite gorušicu
Trebat će vam 100 g mješavine sjemenki gorušice i praha gorušice. Dakle, 50 g sjemenki gorušice i 50 g praha gorušice. Možete odabrati crne sjemenke koje su vrlo ljute, smeđe sjemenke koje su ljute i žute sjemenke koje su blage. Sjemenke i prah gorušice možete kupiti u Harissi.
Korak 2. Izaberite najdraže alkoholno piće
Dodajte 60 ml vina, jabukovače ili piva (ili čak viskija). Ako ne volite alkohol u senfu možete ga zamijeniti običnom vodom.
Korak 3. Dodajte vodu i ocat
Dodajte 60 ml vode i 60 ml alkoholnog octa te smjesu ostavite da se namače oko 24 sata. Senf se mora namakati u tekućini kako bi se iz njega izvukla ljutina.
Korak 4. Budite kreativni s okusima
Dodajte 2 žličice soli, 2 žličice samljevenih sjemenki kima, 2 žličice šećera i 2 žličice majčine dušice. Tradicionalni začini koji se koriste u izradi senfa su med, majčina dušica, ružmarin, korijander i kim. Moderniji začini uključuju sve od čili papričice do sušenih brusnica zato se nemojte bojati biti kreativni!
Korak 5. Sve pomiješajte u blenderu
Sve dobro izmiksajte u blenderu i voila! Imate svoj domaći senf!