Gastro projekt

Navis & Dubravkin put - zvijezde Passion weeka u studenom

 Jeunes Restaurateurs Hrvatska

Udruga Jeunes Restaurateurs Hrvatska (JRE) ponosni je dio europske JRE obitelji koja u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova. Za razumijevanje JRE-a, nezaobilazan je i slogan - Talent & Passion, jer za ove restorane ugostiteljski je poziv više od posla. On predstavlja način života i spaja strast prema kuhanju, kreaciji i gostoprimstvu u jednu veliku ljubav. Upravo je ta kvaliteta bila inspiracija za pokretanje projekta Passion week koji je JRE Hrvatska osmislio s Mastercardom za 2021. godinu.

image
Jeunes Restaurateurs Hrvatska

Tijeko strastvenog tjedna koji za Navis i Dubravkin put traje od 2.11. do 16.11., restorani nude posebno kreirane jelovnike od tri slijeda bez pića po pristupačnoj cijeni od 700 kn uz plaćanje Mastercard® karticama. Cijena vrijedi za dvije osobe, a cilj je ovog projekta omogućiti mladima, ljubiteljima gastronomije, gostima koji vole fine dining, ali i onima koji tek žele upoznati fine dining, da dožive iskustvo objedovanja u JRE restoranu te tako podrže lokalne restorane, domaće proizvođače, dobavljače, sve one koji su uključeni u proces restoranskog poslovanja.

Restoran Navis nalazi se u sklopu istoimenog luksuznog boutique hotela, smještenog na čudesno lijepoj lokaciji u zaljevu Preluk kod Opatije, s pogledom na Kvarner i otoke. Uz atraktivnu arhitekturu, restoran se odlikuje i gastronomskom ponudom inspiriranom terroirom i vrhunskim namirnicama, a jelima snažan potpis daje mladi chef Tino Sinožić.

image
Jeunes Restaurateurs Hrvatska
image

jre croatia

/Jre Croatia

U sklopu Passion Weeka u Navisu su na jelovniku tri slijeda - ragu od sipe s gnudima od kravlje skute i pjenicom od paškog sira, file plemenite bijele ribe na kremi od celera i tonke, punjeni kelj dimljenim dagnjama i umak od bijelog vina te bezglutenski kolač od mrkve i svježeg sira.

image
Jeunes Restaurateurs Hrvatska

Dubravkin put pak u periodu od 2. do 16. studenog poslužuje jelovnik inspiriran okusima kontinentalne jeseni, a to su - hummus od cvjetače, tapenada od Kalamata maslina posluženi uz hrskavce od riže i začinjeni dimljenom mljevenom paprikom; sporo kuhani teleći obrazi umak sa smrčcima u kremi od pastrnjaka i jabuke posluženi uz ukiseljeni stabljičasti celer i orahe. Desert je ni manje ni više sam kralj jeseni – kesten, osobno. Slatki tanjur čine kesten terina te mousse od kestena s kremom od pastrnjaka uz sorbet od kruške.

image
Jeunes Restaurateurs Hrvatska
image
Jeunes Restaurateurs Hrvatska

Na kraju samo par praktičnih napomena: mjesto za Passion week jelovnik potrebno je rezervirati izravno u restoranu, a ponuda vrijedi samo za plaćanje Mastercard® karticama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:19