ZAVRŠILI PRIČU

Zatvorilo se jedno od omiljenih veganskih mjesta u gradu: "Ovu školu plaćat ćemo iduće desetljeće"

 Vegan Chef Instagram I Facebook
"Skidam kapu svakom tko je u ovim vremenima uspio opstati, jer vidim da se restorani, pogotovo ovako specifični otvaraju i zatvaraju već kroz nekoliko mjeseci", objavili su na društvenim mrežama iz Vegan Chefa.

Zagreb nema velik broj veganskih restorana pa vijest da se novi otvara ili već poznati zatvara, uglavnom uvijek odjekne glasno. Nije ni čudno, stoga, da se objava koju je ovih dana na svom Facebook profilu podijelila ekipa iz Vegan chefa, sada već bivšeg restorana sa zagrebačkog Vrbika, brzinski proširila.

Kako su objavili, došlo je vrijeme da se oproste od ugostiteljstva, a to su objasnili činjenicom da su zadnjih godinu dana dali sve od sebe da posao uspije, da gostima ponude nešto novo i nešto čega na tržištu do tada nije bilo, ali kako publika jednostavno nije dovoljno zainteresirana, a velike probleme stvorila je i inflacija te cijene koje su ih, kako kažu, pojele.

image
Vegan Chef Facebook

"Krpali smo se do sada, pa čak i posuđivali da bi dalje radili, mislili smo bit će bolje. Sada je vrijeme da pustimo i taj osjećaj je najbolji na svijetu. Vrijeme je da pustimo, da vratimo ono što smo posudili i da radimo ono što nas čak i više ispunjava. Ispričavamo se ovim putem svima koje smo možda povrijedili, razočarali ili jednostavno nismo ispunili očekivanja. Ali, i mi smo samo ljudi. Radili smo 24/7, jer smo htjeli da ovo uspije, na kraju smo se pregrijali i ta želja za uspjehom nas je pojela. Skidam kapu svakom tko je u ovim vremenima uspio opstati, jer vidim da se restorani, pogotovo ovako specifični otvaraju i zatvaraju već kroz nekoliko mjeseci. Sretno dragi kolege, jer u ovim kriznim vremenima nemamo vam što drugo osim sreće poželjeti", napisali su i dodali kako su prije uzgajali povrće i voće za restoran, a danas taj hobi pretvaraju u posao pa će ih zainteresirani moći pronaći na sajmovima i tržnicama ili naručiti svježe voće i povrće putem dostave.

image
Vegan Chef Facebook

"Veselimo se nekim novim pustolovinama, nadam se manje izazovnim od ovih prethodnih, jer ovu školu plaćat ćemo iduće desetljeće", napisali su na kraju.

Projekt Vegan Chef godinu dana postojao je kao restoran, a zatim se vlasnica Margita Modrić sa svojim timom prebacila isključivo na dostavu domaćih jela. Osim ponudom dnevnih jela, isticali su se i posebnim blagdanskim ponudama pa su tako u vrijeme Uskrsa nudili seitan u kruhu, vegansku francusku salatu i vegansku pašticadu, dok su u prosincu nudili veganske plate, kruh i slastice.

image
Vegan Chef Facebook
image
Vegan Chef Facebook

Dobro je dodati i kako je ovo samo jedan u nizu veganskih zagrebačkih restorana koji su se u posljednjih godinu dana zatvorili. Ostali smo tako i bez superpopularnog Veganka, o kojem smo pisali ovdje, nakon 11 godina s radom je prestao i Green Point, a zatvorena je i trgovina zdrave, domaće i veganske hrane Greencajg na Kvatriću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:39